Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 29.04.2024, 21:45

Сайт вчителя 

початкових класів

Гури Світлани Миколаївни 

Меню сайту
Вікепедія

Wikipedia

Корисні сайти
Міністерство освіти і науки України Департамент науки і освіти Харківська академія неперервної освіти Відділ освіти Валківської РДА Освіта.ua Картинки по запросу картинка олександрівська школа Олександрівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів імені І.С.Буряка Урядовий сайт
Нова школа
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Онлайн-курс
Онлайн-курс для вчителів початкової школи
PISA
PISA
Сайт існує
Головна » 2018 » Липень » 18 » Цікава наука: експериментуємо з дітьми
19:53
Цікава наука: експериментуємо з дітьми

Цікава наука: експериментуємо з дітьми

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям шістнадцять цікавих експериментів, що дозволять наочно продемонструвати та пояснити дитині деякі фізичні явища з розділу оптики, механіки, електродинаміки тощо.

Спільне виконання запропонованих експериментів сприятиме налагодженню тісного зв’язку з дітьми, зацікавленню світом навколо нас та його закономірностями, формуванню в дітей позитивного ставлення до вивчення точних і природничих наук.

Веселий шприц: вивчаємо атмосферний тиск. Проведіть з дитиною цікавий експеримент зі шприцом та наочно продемонструйте ефект атмосферного тиску.

Справжній міні-вулкан в домашніх умовах. Із простих та доступних інгредієнтів за допомогою цього матеріалу створіть разом з дитиною справжнісінький вулкан в домашніх умовах.

Експеримент - рівновага з палицею. Проведіть простий експеримент з палицею, який, неодмінно, викличе здивування оточуючих. Буде потрібно декілька разів спробувати виконати завдання, щоб робити його невимушено. Однак, якщо напарник не знає фокуса – здивування і успіх вам гарантовані.

Пізнавальний експеримент «Головою до стіни». Використовуючи звичайний табурет, ми можемо провести експеримент, який допоможе зрозуміти принцип зміщення центру ваги. Він нескладний, але досить пізнавальний.

Оптичний експеримент «Тріснуте дзеркало». Цікавий експеримент-розіграш, що дозволить пояснити дитині деякі фізичні явища з розділу оптики.

Яйце, що вальсує, - експериментуємо з дітьми. Чи може бути щось більш цікаве й захопливе від яйця, що вальсує? Як змусити яйце танцювати? Проведіть цей експеримент – і усе побачите самі!

Бульба з туманом із сухого льоду, яка росте. Отримайте насолоду, створюючи бульбу із сухого льоду, що ростиме й ростиме, заповнюючись туманом. Це чудовий експеримент, який дорослі можуть зробити разом із дітьми.

Передача енергії за допомогою двох м'ячів. За допомогою цього експерименту ви з’ясуєте, як працює «закон перетворення і збереження енергії», який сформулював і довів ще великий учений М. В. Ломоносов.

Апельсин плаватиме чи потоне? Проведіть цей веселий науковий експеримент із дітьми й дослідіть унікальні властивості апельсина.

«Пробки, що плавають». Експеримент дозволить розповісти дитині про центр ваги і ознайомити з властивостями коркового матеріалу.

Ложка-рефлектор - експеримент з фокусуванням. Домогтися ефекту фокусування можна, використовуючи різні предмети, наприклад, столову ложку. Цей експеримент пояснить ефект фокусування.

Секретне невидиме чорнило з лимонним соком. Створення невидимого чорнила – дуже захопливий процес. Використавши в експерименті таємну силу лимонного соку, створіть невидимі чорнила для секретних повідомлень.

Скульптурна наука: перетворіть молоко на пластик! Цікавий експеримент, що дозволить створити молочний (казеїновий) пластик із гарячого молока й оцту.

Яблучний годинник на фруктовій батарейці. Покажіть дитині, яким чином батарейки виробляють струм. Пропонуємо простий експеримент з електролітним середовищем.

Загадкове зникнення кубика льоду. Завдяки експерименту діти дізнаються, що коли вода замерзає і перетворюється на лід, вона розширюється і збільшується в об'ємі на 10%.

Створюємо незвичайні ваги для листів. Ми знаємо, що при відправленні листів обов'язково потрібно стежити, щоб лист не був заважким, інакше марки не вистачить для оплати пересилання. Пропонуємо зробити ваги, використовуючи закон Архімеда.

Освіта.ua
 

Переглядів: 379 | Додав: Світлана | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт

Моя кнопка
Сайт вчителя початкових класів С.М.Гури
Пошук
Годинник
Точний час Харків
Календар
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Цей день в історії
Погода
booked.net
Рекомендую
Сайт творчої групи вчителів
 
Корисні кнопки
Освітній портал каталог сайтів Видавнича група «Основа» ІТЗО Академія інноваційного розвитку освіти Сервис онлайн тестирования Мастер-Тест



Інститут спеціальної педагогіки і психології НАПН України Відкрита група у Facebook "Інклюзивна освіта в Харківській області"
Архів записів

Copyright MyCorp © 2024